FAQs

 

Co to jest makaron Skinny Noodles?

Skinny Noodles to typ makaronu, który jest produkowany z warzywa o nazwie Konjac,  jest ono bogatym żródłem błonnika nazywanego glukomannan. Zwykle tradycyjny makaron zawiera dużo węglowodanów i tłuszczów, makaron Skinny Noodles jest całkowicie beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów. Jest on doskonałym posiłkiem dla ludzi, którzy uwielbiaja makaron ale jednocześnie dbają o swoje zdrowie i zachowanie właściwej wagi.


Co to jest Konjac?

Konjac to wieloletnie warzywo uprawiane i spożywane w Azji od tysięcy lat. Jest ono bogatym żródłem błonnika nazywanego glucomannan oraz składników mineralnych takich jak potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo oraz cynk.  


Co to jest Glucomannan?

Glucomannan to błonnik roślinny, który zawiera rozpuszczalne w wodzie włókna pokarmowe, charakteryzują się one tym że doskonale absorbują wodę oraz hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów. Spożywanie dużych ilości błonnika ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie.


W jaki sposób wytwarzany jest makaron Skinny Noodles™?

 

Makaron Skinny Noodles jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną japońską recepturą z mąki Konjac, dlatego charakteryzuje sie bardzo niską kalorycznoscią co wyróżnia go wsród innych produktów tego typu dostępnych na rynku.

 

Jakie są korzyści spożywania makaronu Skinny Noodles™?

  • redukuje ryzyko zachorowania na raka jelita grubego
  • reguluje ciśnienie krwi
  • reguluje poziom cholesterolu
  • reguluje poziom cukru we krwi
  • wspomaga funkcje trawienne organizmu
  • pomaga w utrzymaniu właściwej wagi
  • pomaga spalać tłuszcz poprzez regulację metabolizmu
  • zapewnia długotrwałe uczucie sytości
  • może być spożywany przez alergików, wegetarian i wegan


Czy makaron Skinny Noodles™ zawiera gluten?

Nie, makaron Skinny Noodles został przebadany laboratoryjnie i posiada oficjalny certyfikat zaświadczający że jest wyrobem bezglutenowym.

 

Czy makaron Skinny Noodles™ mogą spożywać osoby chore na cukrzycę?

Tak, glukomannan zawarty w makaronie Skinny Noodles może pomagać osobom z cukrzycą typu II. Spożywanie błonnika pokarmowego zawartego w naszym makaronie spowalnia proces trawienia, co prowadzi do spowolnienia wchłaniania cukru i wolniejsze uwalnianie glukozy, zmniejszając skoki cukru co pomaga w normalizacji poziomu glukozy we krwi po posiłku. 

 

W jaki sposób makaron Skinny Noodles pomaga zredukować "zły" cholesterol?

Błonnik zawarty w makaronie Skinny Noodles wiąże kwasy tłuszczowe w układzie pokarmowym, aby obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Badania wykazują również, że dieta bogata w błonnik pomaga obniżyć ciśnienie krwi co zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca.


Czy regularne spożywanie makaronu Skinny Noodles pomaga w utracie wagi?

Tak, Skinny Noodles mają 95% mniej kalorii niż tradycyjne makarony, spożywając je możesz skutecznie dbać o zachowanie właściwej wagi a duża zawartość błonnika poprawia przemianę materii i pozostawia na długo uczucie sytości. Wystarczy więc zastąpić zwykły makaron - makaronem Skinny Noodles aby znacząco obniżyć kaloryczność posiłków.

 

Jakie są wartości odżywcze makaronu Skinny Noodles?


Typowe wartości odżywcze w 100 g.

Energia 27.7 KJ/6.4 kcal
Białko 0.5 g
Węglowodany  0.5 g
Tłuszcz 0.00 g
Błonnik 4.5 g
Sód 3.3 mg
Cukier 0.47 g
Cholesterol 0.00

 

Jak smakuje makaron Skinny Noodles?

Makaron Skinny Noodles nie posiada smaku przez co doskonale absorbuje smak innych potraw.

 

Jak przygotować makaron Skinny Noodles?

Makaron Skinny Noodles jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, jest on pakowany na mokro w specjalnym płynie, który ma trochę nieprzyjemny rybi aromat, jednak po dokładnym wypłukaniu zapach całkowicie znika. 


  1. Odsącz makaron na sitku
  2. Dokładnie wypłukaj pod bieżącą zimną wodą.
  3. Włóż do gorącej wody i pozostaw na ok. 1 min. Nie gotuj!
  4. Dokładnie osusz, najlepiej przy pomocy ręcznika papierowego.
  5. Dodaj do zupy, sałatki, sosu. Zagotuj lub zasmaż.

 

Co wyróżnia nasze Skinny Noodles wśród innych makaronów tego typu?

Przede wszystkim jakość! Każdy etap produkcji podlega ścisłej kontroli w trosce o najwyższą jakość i bezpieczeństwo oraz zadowolenie Klientów. Produkcja makaronu Skinny Noodles odbywa się zgodnie ze wszystkimi wymogami produkcji żywności a zakład produkcyjny posiada certyfikaty HACCP, ISO 9001:2000 oraz QUALITY SYSTEM CERTIFICATE

makaron shirataki, makaron niskokaloryczny, makaron dietetyczny, makaron przepisy, dietetyczny makaron, diety, dieta owsiana, dieta proteinowa, dieta białkowa, makaron bezglutenowy, dieta dukana, dukan dieta, jedzenie dietetyczne, żywność dietetyczna, shirataki noodles, shirataki pl, shirataki noodles pl, noodle shirataki, shirataki noodle, shirataki pasta, shirataki konjac, glucomannan, konjac shirataki, skinny noodles, skinny noodles pl

Fast contact

Nadawca:
e-mail
Treść:
Przepisz kod:
 
facebook
Projektowanie stron www - Tworzenie stron www