Przepisy

Skinny Noodles-sałatka z kapustą pekińską

 

1 opakowanie makaronu Skinny Noodles
około 90 dag kapusty pekińskiej 
20 dag szynki drobiowej
70 dag czerwonej papryki 
około 15 dag zielonego ogórka 
1 puszka kukurydzy konserwowej 
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 
majonez dietetyczny
sól 
pieprz

 

Sposób przygotowania

 

Makaron Skinny Noodles przygotować wg przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską pokroić w paski. Szynkę, czerwoną paprykę i zielony ogórek pokroić w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do dużej miski, dodać majonez i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Skinny Noodles z warzywami
1 opakowanie makaronu Skinny Noodles
1 odtłuszczona kostka bulionowa
20 dag brokuł
3 marchewki
10 dag fasolki szparagowej mamut
3 łyżki konserwowej kukurydzy
3 łyżki konserwowego zielonego groszku
2–3 cebule dymki
10 dag startego ementalera
4 łyżki sosu sojowego
1–2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanych świeżych ziół (oregano, tymianek, bazylia)
sól, pieprz

Sposób przygotowania
1. Brokuły opłucz, podziel na małe różyczki. Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki. Fasolkę szparagową umyj, odetnij końce, pokrój ukośnie na 3 cm kawałki. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy. Dymki oczyść i posiekaj.
2. Na patelni rozgrzej 4 łyżki sosu sojowego. Wrzuć warzywa i podsmaż, mieszając. Rozpuść kostkę bulionową w 1/2 litra wrzątku. Podlej warzywa na patelni. Dodaj posiekany czosnek, zioła, sól i pieprz. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem 8–10 minut.
3. Makaron Skinny Noodles przygotuj wg przepisu na opakowaniu,
 następnie dodaj do warzyw. Delikatnie wymieszaj, żeby warzywa nie porozpadały się. Przed podaniem posyp startym serem i ziołami.
Smacznego!
 
Skinny Noodles - orientalna sałatka z kurczaka
 
Składniki

400 g makaronu Skinny Noodles
3 piersi z kurczaka (ok. 150 g każda)
2 plasterki cytryny lub limonki
1 łyżka wina ryżowego (sake lub mirin) albo wytrawnego sherry
150 g marchewki, pokrojonej w cienkie paski
1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w cienkie paski
200 g ogórka, pokrojonego w cienkie paseczki

Sos do sałatki

2 łyżki sosu rybnego
1 łyżeczka drobnego cukru lub xylitolu
1 łyżka octu ryżowego, jabłkowego lub białego octu winnego
1 łyżka sosu sojowego
1 mała czerwona papryczka chili, drobno posiekana
1 duży ząbek czosnku, rozgnieciony

Sposób przygotowania:

1. Piersi kurczaka ułożyć w płytkim garnku i zalać wodą tak, żeby pokryła mięso. Dodać plasterki cytryny lub limonki, wino ryżowe lub sherry. Podgrzewać, aż zacznie się lekko gotować. Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do ostygnięcia.
2. W tym czasie przygotować makaron Skinny Noodles według instrukcji na opakowaniu. 
3. Pokrojoną marchewkę, paprykę, seler naciowy i ogórek włożyć do dużej miski. Przygotować sos – wymieszać sos rybny z cukrem, a kiedy cukier się rozpuści, dodać ocet ryżowy, sos sojowy, chili i czosnek. Polać sosem warzywa w misce.
4. Wystudzone piersi z kurczaka odcedzić i osuszyć na papierowym ręczniku, a potem pokroić na kawałki wielkości kęsa. Dodać mięso i makaron do warzyw z sosem, dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę, żeby mięso zamarynowało się w sosie. Wyjąć z lodówki co najmniej na pół godziny przed podaniem;
Podawać w temperaturze pokojowej.
 
Skinny Noodles-sałatka z tuńczyka

Składniki
 
200 g makaronu Skinny Noodles
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 papryka konserwowa
pół średniej cebuli
2 ogórki konserwowe
natka pietruszki
1 łyżka stołowa majonezu dietetycznego 3% tłuszczu
1 łyżka stołowa ketchupu dietetycznego
1 łyżka jogurtu naturalnego odtłuszczonego
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Makaron Skinny Noodles uprzygotować wg przepisu na opakowaniu i włożyć do miski. Dodać pokrojoną drobno paprykę, ogórka, cebulę, rozdrobnionego tuńczyka i posiekaną pietruszkę. Jajka utrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, ketchup i jogurt, przyprawić solą i pieprzem.
 
Skinny Noodles - Zapiekanka

Składniki

200g makaronu Skinny Noodles
1 duża pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
1 szklanka tartego niskotłuszczowego sera mozzarella
3/4 szklanki sosu do pizzy
pół czerwonej papryki
pół zielonej papryki
4 duże pieczarki pokrojone w kostkę
1 mała cebulka drobno posiekana
2 ząbki czosnku drobno posiekane
posiekany szczypior 
sól i pieprz do smaku
niskokaloryczny spray do pieczenia

Sposób przygotowania

Przygotować makaron Skinny Noodles wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka udusić na patelni razem z czosnkiem, cebulką, papryką i pieczarkami, następnie wymieszać z sosem do pizzy i makaronem, doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne natłuścić sprayem a następnie równomiernie rozłożyć przygotowane składniki, posypać mozzarellą. Piec ok 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Odstawić na 5 minut, przed podaniem posypać szczypiorem. 
 
Skinny Noodles z kapustą i polędwicą wołową

Składniki

200g makaronu Skinny Noodles
20dkg polędwicy wołowej pokrojonej w kostkę
1 szklanka posiekanej kapusty
2 duże pieczarki pokrojone w kostkę
1 mała cebulka drobno posiekana
2 ząbki czosnku drobno posiekane
2 łyżki stołowe ketchupu dietetycznego
świeży koperek do posypania
sól i pieprz do smaku
niskokaloryczny spray do pieczenia

Sposób przygotowania

Przygotować makaron Skinny Noodles wg przepisu na opakowaniu. Polędwicę udusić na patelni razem z czosnkiem, cebulką, kapustą i pieczarkami, następnie wymieszać z makaronem i ketchupem, doprawić do smaku, dusić ok 5 minut. Przed podaniem posypać świeżym koperkiem.

Skinny Noodles - ciasteczka czekoladowe
 
Składniki

1 opakowanie makaronu Skinny Noodles
2 białka 
3 łyżki beztłuszczowego kakao Natural Style
2 łyżki stołowe słodzika
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na bazie skrobii kukurydzianej
1 łyżka skrobii kukurydzianej
szczypta soli
niskokaloryczny spray do smażenia o smaku masła

Sposób przygotowania

Makaron Skinny Noodles przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wysmaruj patelnię sprayem następnie smaż noodle ciągle mieszając do momentu aż makaron zacznie się kurczyć i wysychać, odstaw do ostudzenia. Zmiksuj makaron blenderem, następnie dodaj kakao, proszek do pieczenia, skrobię, słodzik, białka ubite na pianę i szczypte soli, zmiksuj wszystko razem. Uformuj ciasteczka i odstaw do lodówki na pół godziny. Następnie piecz w temp 200 stopni ok 10-12 min, do momentu kiedy będą upieczone ale jeszcze wilgotne.
 
Skinny Noodles - krem truskawkowy

Składniki

1 opakowanie makaronu Skinny Noodles
250 ml jogurtu odtłuszczonego 
1 łyżka stołowa słodzika
pokrojone truskawki 
kilka kropel aromatu waniliowego

Sposób przygotowania

Makaron Skinny Noodles przygotować wg przepisu na opakowaniu, następnie drobno pokrój. Wymieszaj jogurt ze słodzikiem i aromatem, dodaj makaron i truskawki, delikatnie wymieszaj.
 
makaron shirataki, makaron niskokaloryczny, makaron dietetyczny, makaron przepisy, dietetyczny makaron, diety, dieta owsiana, dieta proteinowa, dieta białkowa, makaron bezglutenowy, dieta dukana, dukan dieta, jedzenie dietetyczne, żywność dietetyczna, shirataki noodles, shirataki pl, shirataki noodles pl, noodle shirataki, shirataki noodle, shirataki pasta, shirataki konjac, glucomannan, konjac shirataki, skinny noodles, skinny noodles pl

Fast contact

Nadawca:
e-mail
Treść:
Przepisz kod:
 
facebook
Projektowanie stron www - Tworzenie stron www